wtorek, 30 września 2014
Mrożenie owoców i warzyw
Mrożone owoce
Jakiś czas temu zamroziłam dla Ani truskawki i maliny. Kiedy będzie mogła je jeść niestety nie będzie sezonu na te owoce. Nie ustrzegłam się niestety pomyłek... Truskawki po umyciu wrzuciłam to torebki i tak się zmroziły, że powstała jedna truskawkowa skała. Teraz będę chyba dłutem skubała po jednej truskawce. Na szczęście zamroziłam zmiksowane truskawki w małych pojemnikach - z nich łatwiej będzie je wyjąć.
W internecie, oczywiście po fakcie, znalazłam sposób na mrożenie warzyw i owoców. Moje malinki poukładałam na talerzu tak aby się nie stykały i z talerzem wstawiłam do zamrażarki. Po 15 min maliny były zamrożone na tyle aby odkleić je od talerza i wrzucić do woreczka. Po miesiącu malinki nie straciły koloru, nie posklejały się i mogę wyjąć tyle sztuk ile będę potrzebowała:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz